SAMSUN / İLKADIM - 75. Yıl Ortaokulu

75. Yıl Ortaokulu

KAVACIK MAH. 1476 SK. NO 1 İÇ KAPI NO 1 İLKADIM / SAMSUN
Vizyon
75. Yıl Ortaokulu olarak sürekli gelişen, yenilikleri takip eden, insanlığın ihtiyaç duyduğu iyi bir insan, iyi bir vatandaş yetiştirilmesi için nitelikli eğitimle iyi bir gelecek vaat eden, her yıl standartlarını yükselten, çevresine model bir okul olmaktır.
Misyon
Bu toprakların değerleri ile evrensel ve insani değerleri özümseyen, hayata hazır, üretken, sorumluluk bilinci gelişmiş, kendini geliştiren, yeniliklere açık, sorgulayıcı, mutlu ve özgür bireyler için varız. Düşünme, anlama, araştırma, sorgulama ve sorun çözme yetenekleri gelişmiş, toplumun ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle donanmış, milli kültür ve evrensel değerleri içselleştirmiş, kendine güvenen, kendisiyle barışık, üretken, uyumlu, yenilikçi, adil, özgüveni, öz saygısı, sorumluluk bilinci yüksek, sağlıklı, mutlu bireylerin yetişmesi için gerekli ortamı sağlamaktır.
Başarılar
Judo İl ve Türkiye 1.´liği. Kız Voleybol İlçe 3.´lüğü Futsal İlçe 2.´liği Güreş İl 3.´lüğü Kikboks Türkiye 1.´liği Karteate Türkiye 2.´liği
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Derse Başlama 08:30 Ders Bitişi 15:00
Ulaşım
Dolmuş hattı bulunmaktadır. Aynı zamanda Atakum ve Derebahçeden gelen otobüs hatları okulumuza 300 metre mesafeden geçmektedir.
Servis Bilgisi
Çatalarmut, Kıran, Tepecik, Ataköy, Kuşçulu ve Uzgur mahallerinden özel servislerle gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yarıya yakını yürüyerek gelmektedir.
Kavacık Mahallesi 1476. cadde No:1 İlkadım/SAMSUN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Samsun ili İlkadım ilçesinde bulunmakta olup, İl ve İlçe merkezine 5 km mesafededir. Samsun Araştırma Hastanesine 1 km, Samsun Otogarına 1 km, çevreyoluna 500 metre mesafede olan okulumuz Kavacık, Kuşçulu, Uzgur mahallelerine giden yol üzerinde bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 LGS sonucunda 6 öğrencimiz Fen Lisesini, 2 öğrencimiz Sınavlı Anadolu Lisesini, 3 öğrencimizde Güzel Sanatlar Lisesini kazanmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Yıldız Erkek Futbol-Yıldız Kız Voleybol-Yıldız ve Minik Karate-Satranç- Yıldız Erkekler Atletizm, Yıldız Erkek Dart, Yıldız Kız ve Erkek Bilek Güreşi, Genel Satranç, Yıldız Erkek Masa Tenisi
Tübitak-4006, Tübitak 2204, Teknofest, Erasmus+,